Webdesign: Wat is het belang van ‘responsive design’

Er bestaat heel wat ingewikkelde uitleg over ’responsive design’ van een website maar in de praktijk komt het erop neer dat een website die volgens dit principe ontworpen is, altijd correct wordt weergegeven gelijk op welke device (PC, tablet of smartphone) hij bekeken wordt. Dit is niet onbelangrijk gezien het feit dat op dit moment naar schatting gemiddeld 30% tot 50% van de bezoekers op uw website dit reeds zullen doen via hun tablet of smartphone. Het is dus zeer belangrijk dat uw website ook mooi oogt op deze bij voorbaat kleinere schermen.

Het ontwerpen van een website die volledig aan dit principe beantwoord is niet eenvoudig. Vandaar dat meer en meer ontwerpers werken via een CMS-systeem (contentmanagementsysteem), waarvan WordPress veruit het populairste is. In een dergelijk systeem ontwerp je de website niet zelf maar kan je als ontwerper kiezen uit een oneindige bibliotheek templates waarin je enkel nog de grafische elementen en de inhoud (content) toevoegt. Het grote voordeel is dat de website bij voorbaat responsive is. Het maken van een dergelijke website is ook goedkoper omdat er minder tijd moet gespendeerd worden aan het ontwerp. Bovendien moet er geen CMS-systeem ontworpen worden. Alles is voorhanden in de gekozen templates. Bovendien worden deze websites ook beter opgepikt door Google in functie van SEO. Niets dan voordelen dus.

Is uw website aan een facelift toe of wenst u meer info? Graag via sylvie@ets-informatics.be .

P.S.: Onze WordPress-website is op dit moment in ontwikkeling en komt binnenkort online!